REVISTA ROMÂNĂ DE STUDII ETNOISTORICE


~D. Vochescu: „Fǎt frumos pe tǎrâmul celǎlalt“

Fǎt Frumos şi Ileana Cosânzeana este un este un basm reprezentativ al românilor. Din el copii invǎţau de mici ce esre frumuseţea si dragostea, puterea si vitejia,prietenia si intrajutorarea,lupta pentru adevar,dreptate , si libertate. Vom afirma in continuare cǎ accest basm care reprezinta virtuţile românilor, vine de la strǎmoşii noştrii Daci, coboarǎ din Hporboreia si ne aduce unele din tainele Atlantidei.Amintim ca Klement Alexandrinul spunea ca invatatura si credinta dacilora fost adusa de Zamolxis Hperboreanu, iar tablitele dela Sinaia ne spun ca tainele zamolxiene au fost aduse de la Atlanti.

Sǎ urmǎm şirul poveştii si vom descoperii una din aceste taine.

Fǎt Frumos , inpreunǎ cu prietenii lui Strâba Lemne si Sfarmǎ Piatrǎ, trǎiau o viaţǎ fericitǎ inpreunǎ cu iubita lui Ileana Cosânzeana si cele doua prietene ale ei, intr-u palat ca-n basme pe o gura de rai.Odatǎ, când ei erau plecaţi la vânǎtoare, cele trei fete au fost rǎpite de nişte zmei, si duse pe tǎrâmul celǎlalt, intr-o impǎraţie subpǎmânteanǎ.

Aflarea intrǎrii cǎtre tǎrâmul celǎlalt, luptele cu zmeii si eliberarea fetelor este o actiune temerarǎ,dar pe noi astǎzi ne intereseazǎ mai mult cum era pe acest tǎrâm, unde cresteau codrii mǎreţi şi câmpii infloritoare, unde trǎiau oameni ca noi care clǎdeau palate somptuoase. Dupǎ ce prietenii lui l-au tradat la ieşirea pe pǎmânt ,dându-i drumul sa cadǎ, demonstrând ca trǎdarea a existat intodeauna pe Pǎmânt,Fat Frumos a fost ajutat sǎ iasǎ de cǎtre Statu-Palmǎ – Barbǎ –Cot, un pitic de pe tǎrâmul celǎlalt, dovedind ca in lumea de acolo erau si oameni buni.

Pǎrǎsind şirul poveştii, ne vom intoarce in lumea noastrǎ şi ne putem lǎuda cǎ am fost primii care am aflat de târâmul subpǎmântean, prin legende,. Nu putem sǎ nu facem o legaturǎ intre credinţa in lumea subteranǎ si Kogaionul Dacic unde se retrǎgea Zamolxis.sa mediteze si sǎ scrie legile.

Textele vechi vorbesc despre Ahgarta ,un tinut sbteran mirific, unde se gasea un oras numit Shambala, care avea piramide si temple uriase, locuitorii sai fiind fiinte desavarsite spiritual, traind in pace si armonie totala. Scriitorul roman Mircea Eliade, pomeneste despre acest taram intr-o nuvela fantastica, „ Strada Mântuleasa” Muti spun cǎ ştiu calea de intrare cǎtre Ahgarta, mulţi au cǎutat-o prin Tibet si prin munţii Altai. Se gasesc si astǎzi oameni care spun ca au fost in Shambala şi au menirea de a schimba lumea noastrǎ.

S-a vorbit si s-a scris mult despre ţinuturi mirifice, cum ar fi:, Eldorado, in America, Lyonesse, tara regelui Artur si a cavalerilor mesei rotunde,a eroilor Tristan si Isolda,despre Lemuria, continentul disparut intre India si America din care a mai ramas insula Madagascar,si mut mai multe despre Dacia Hiprboreanǎ. Pindar, ne spune cǎ Apolo, dupa ce ridicase zidurile Troiei, s-a intors in patria sa pe Istru , la hiperboreeni.Aflǎm cǎ templul lui Apolo se gaseşte şi azi in Insula Serpilor,unde ar fi şi mormântul lui Ahile vestitul erou al Iliadei, un loc benefic asemǎnǎtor cu Gura de Rai din Bucegi.

Amintim toate acestea acum când in america se pregǎteşte una din cele mai indrǎzneţe expediţii pentru elucidarea „Teoriei Pǎmântului Gol”, la care participǎ şi spǎrgǎtorul de ghiaţǎ atomic rusesc, Yamal Se spune cǎ expediţia ar avea loc la Polul Nord, condusǎ de un inginer americam Brooks Agnew.Ne putem insǎ aştepta ca expediţia sǎ aibǎ loc şi la Polul Sud, deoarece ea se bazeazǎ pe nişte observaţii ale amiralului Byrd care a sburat la ambi poli.In plus, se pre ca expediţiile germane din timpul lui Hitler au vizat ambii poli. Şi cercetǎrile din antartica asupra lacului Vostok, de sub gheata antarticǎ se intensifica,Acolo ruşii, americanii si chinezii colaboreazǎ foarte bine.Existǎ acolo si o grupǎ de cercetare româneascǎ, dar nu stim dacǎ ştie ce cautǎ prin hǎurile din gheaţa antarticǎ.Dacǎ cercetarile s-ar face transparent, multi ar putea sa contribuie cu cunoştinţe si idei inovative .De exemplu cercetarea cu privire la rotatia Terrei in jurul centrului de masǎ Terra –Luna,centru care e aflǎ in interiorul globului la ¼ R, si se roteşte odatǎ cu luna, presupune o miscare excentricǎ,care ar face ca viteza Terrei la meridianul din directia lunii ar fi numai de 75 [m/s],pe când la meridianul opus ar avea 525 [m/s] Dacǎ Terra ar fi un corp gol, sau un corp cu un miez feros solid invelit intr-o magmǎ fluidǎ,centrul de masǎ s-ar schimba si vitezele periferice ar fi altele.Viteza periferica a Terrei se poate afla in raport cu stelele. Daca se instaleazǎ doi observatori pe direcţia E-V, la o distanţa L[m] cu nişte lunete , sau nişte puţuri adanci ,lund in vizor o stea oarecare,si se porneşte un cronometru, in momemtul cand si steaua pâtrunde in fântâna 1 [luneta] si oprindul in momentul cand steaua ajunge la fântana 2 in timp ce Luna se gǎseşte in dreptul meridianului.[ zenit].Timpul masurat va fi t = L/ V de unde rezultǎ viteza terrei V = L/t Dacǎ pǎmântul este gol vor rezulta alte viteze la zenit si nadir.Dacǎ realizǎm aceastǎ experienţǎ,vom putea contribuii la elucidarea acestei enigme.. Daca le mai spunem si povestea cu Fǎt Frumos si Ileana Cosânzeana pote ca i-am convinge sa ne asocieze si pe noi la marea expeditie.

Reamintesc pe scurt Tema prezentatǎ de mine la congresul de dacologie,din 2005 mai ales „Acţiunea Kogaion” in care propuneam un program de cercetare a peşterilor din România,in cǎutarea tezaurelor ascunse de Daci, incluzând si scrierile lor . Propuneam ca armata romanǎ, „ Vânǎtorii de munte” sǎ preia si sarcina de „ cǎutare”,in care scop sǎ fie dotatǎ cu utilaje performante, cu detectoare Radar cu care sa „vadǎ” orice tainiţǎ ascunsǎ in pereţii galeriilor, cu scule de decolmatare a galeriilor,cu instalatii de fum si aerosoli aromati pentru detectarea de la suprafata a traseelor subterane.Principalele aparate de detectare ar putea sa fie fabricate in Romania .

ing. D. VOCHESCU

Reclame

Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s